7 Aralık 2014 Pazar

Ölüm tehlikesi yaşatabilecek gıdalar!

Bazı besinlerin gereğinden fazla tüketilmesi insan sağlığı için risk oluşturuyor.İşte sağlıklı bir yaşam için tüketilmemesi gereken yiyecekler;

Yer Fıstığı

Buna bağlı ölümler yer fıstığına alerjisi olan kişilerde görülür. Özellikle yer fıstığı alerjisi görülme sıklığı çocuklarda daha fazladır.

Sosis

Sosis çocuklarda boğulma riski doğurmaktadır. 10 yaşının altında ki çocuklarda daha sıklıkta etkili olmaktadır.

Ton Balığı

Bu balık dünya da en çok tüketilenler arasında ancak ölüm riski yaşatabilecekler arasında yer alıyor. Bunların beyaz olanları içeriğinde ki civa hamile ve çocukların sinir sisteminin gelişimini negatif olarak etkiliyor.

En temel besin kaynaklarından olan yumurta içerisinde üreyen ‘Salmonella’ adında zararlı bakteri yumurtalar aracılığıyla insanlara da bulaşabilir. Bunun önüne geçebilmek için yumurtları iyi pişirmek ve çiğ yumurta içeren mamülleri tüketmekten uzak durmak gerekiyor.

Kahve

Bir çok insan tarafından vazgeçilmez bir içecek olan kahve çok seviliyor ancak etkisini bilmek gerek. Çünkü bir çok açıdan risk taşıyor. Uykunuzu düzensiz hale getiriyor, dişlerinizde sararmalara neden oluyor ve vücudunuzda ki su seviyesini ciddi oranda azaltıyor. En büyük etkilerinden biri de vücudunuzda yaratabileceği üçüncü derecen yanıklar.

Yeşil Sebzeler

Lahana, marul, roka, Ispanak gibi yeşillikler en tehlikeli gıdalar arasında en önlerde yer alıyor. İçerdiği  ‘Koli Basili’ bakterisi yeşilliklerin ne kadar tehlikeli olduğunu göz önüne seriyor. Buna karşı önlem almak içinde yeşilliklerin iyice yıkanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder