29 Aralık 2014 Pazartesi

Sobike Aquabiking artık Türkiye'de

Su içinde pedal çevirerek keyifle kalori yakın...

Sobike Aquabiking nedir?
Aquabiking en basit haliyle suda pedal çevirmektir. İlk olarak İtalya’da fitness ve fizik tedavi merkezlerinde yüksek kalori yakımı, lenf drenaj (ödem atımı) ve selülit tedavisindeki başarılarından dolayı kullanılmaya başladı, oradan Avrupa ve Amerika’ya yayıldı.

Fransız markası Sobike ise; Aquabiking konseptini, tek kişilik bir makinede, 18 hidromasaj ünitesi, renk terapisi, suya ilave edilen inceltici aromaterapik yağlar/tuzlar ve ekolojik bir teknik oda ile birleştirerek patentli “Sobike Aquabiking”i yarattı.  2014 itibarı ile sadece Fransa’da 300’den fazla aquabiking merkezi var, hızla büyüyen talepleri karşılamak için iki yılda bu sayının 600’e ulaşacağı tahmin ediliyor.

“Sobike Aquabiking” size egzersiz ve inceltici terapileri bir arada sunan bir konsept. Suda yapılan diğer egzersizler gibi sadece formu korumak amaçlı değil, varis ve ödem tedavilerine yardımcı olmak, sakatlanan sporcuların rehabilitasyonu, hamile ve ileri yaş egzersizlerinde de güvenle kullanılmakta.

Sobike Aquabiking
Egzersize keyif kattık, özel alan duyarlılığına saygı gösterdik..
Egzersiz yapmak birçoğumuz için sıkıcıdır. Suda egzersiz yaparken sadece suyun içinde olmak ve suyun sesi bile bizi rahatlatır. Biz bu konsepte; kilo vb. görünüm endişesi, dinsel gerekçelerle başkalarının yanında giyinip soyunmak istemeyenler için kişisel bir kabin konforu da ekledik. Egzersiz esnasında müzik dinleyebileceğiniz, TV izleyebileceğiniz bir odada, seansınızı kendiniz başlatıp bitirebilirsiniz. Renk terapisi ile gözleriniz, muhteşem kokulu, inceltici (% 100 Fransız) yağlarımızla koku duyunuz okşanır, kuvvetli hidromasaj ile dinçleşerek kabinden ayrılırsınız. Üstelik çalışan bir kadın kullanıcı iseniz; saç kurutma, makyaj silme derdiniz olmayacak, çünkü sadece belinize kadar su içindesiniz.

Faydası olur mu?
Pedal hızınıza göre her seansta 300 ila 500 kalori yakarsınız. Bu 45 dakikalık Zumba dersine eşdeğerdir!  Hangisinden daha fazla keyif alacağınızı bilemeyiz ama konunuz selülitlerinizi azaltmak, bölgesel incelme sağlamak ve fizik tedavi amaçlı eklem egzersizleri ise adresiniz Sobike Aquabiking olmalı!

Nasıl başlarım?
Çok kolay.  Sobike Aquabiking bulunan poliklinik, SPA, fitness salonlarına giderek 6 seanslık bir paket satın alır, suda egzersizin keyfini sürmeye başlayabilirsiniz. Başınızda bir fitness eğitmeni olması gerekmez. Pedal çevirebilen, bunun için bir sağlık engeli olmayan herkes formunu koruma, bölgesel incelme, selülitlerini azaltma ve doktorunun önerdiği fizik tedaviyi sürdürmek amacıyla aquabiking yapabilir.

Kullanan Ünlüler kimler?
Pippa Middleton, Beyonce, Laure Manaudou (Fransız milli yüzücü), Kate Middleton, Nolwenn Leroy, Melanie Laurent, Britney Spears;  Sobike Aquabiking kullanıcısıdır.

Doktorum önermeden  inanmam diyenlere:
Dr. Serge Hosana/ Paris Tıp Fakültesi Mezoterapi, Osteopati Uzmanı
“Suyun içinde bulunan hidromasajın bisikletle birleşimi ve cromoterapi (renk terapisi) incelme, zayıflama, daha iyi bir kan-lenf dolaşımı alanında etkili sonuçlar elde etmeyi sağlıyor, dingin ve sağlıklı olmaya yardımcı oluyor”.

Dr. Philippe Blance Maison/Dolaşım Bozuklukları ve Kardiyovasküler Hastalıklar Uzmanı
Suda egzersiz yaparken, suyun gittikçe güçlenen direnci dayanıklılığı artırıyor. Ayrıca, su jetlerinin ürettiği akım, vücuttaki fazla yağların atılmasına yardımcı oluyor.Yağ yakmanın halihazırda mevcut en iyi yöntemi suda pedal çevirmektir. Aquabiking; damar ve lenf ağlarının güçlendirilmesini, selülitlerin azalmasını sağlıyor ve vücutta su tutulmasını engelliyor”.

Sobike Aquabiking artık Türkiye'de

Fransa’da doğup ünlenen, birçok Avrupa ülkesi ve Amerika’da selülit, bölgesel incelme ve fizik tedavi amaçlı kullanılan “Sobike  Aqubiking” fitness konusunda ilk akla gelen isimlerden olan Ebru Şallı’yı tanıtım yüzü seçti ve M Onep Klinikleri güvencesiyle Türkiye’de hizmet vermeye başladı.

Sobike Aquabiking; tek kişilik bir makinede, 18 hidromasaj ünitesini, renk terapisini, aromaterapik uygulamaları; ekolojik bir teknik oda ile birleştirdi. Egzersiz ve inceltici terapileri bir arada sunan konsept; sadece formu korumak amaçlı değil, varis ve ödem tedavilerine yardımcı olmak, sakatlanan sporcuların rehabilitasyonu, hamile ve ileri yaş egzersizlerinde de güvenle kullanılıyor.

Dini ya da görüntüsüyle ilgili endişelerden dolayı başkalarının yanında giyinip soyunmak istemeyenler için de avantajlar sunan, kişisel bir kabinde, seansları kullanıcının başlatıp bitireceği şekilde ayarlanan sistem; TV izleyip müzik dinleyeceğiniz ve sadece size ait bir küvet ve odada uygulanıyor. Üstelik su belinize kadar geldiği için saç kurutma, makyaj bozulması gibi sorunlar da yok. 45 dakikalık seanslarda 300-500 arası kalori yakılan bu sistem, 6 seanslık paketler halinde satın alınıyor.

Sistem Dünyada Pippa Middleton, Beyonce, Laure Manaudou (Fransız milli yüzücü), Kate Middleton, Nolwenn Leroy, Melanie Laurent, Britney Spears tarafından da kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder