7 Aralık 2014 Pazar

Diyet yapanlar için özel öneriler

Kilo vermek isteyenlerin kriz anınızda hem tatlı hem tuzlu ihtiyacınızı giderecek küçük atıştırmalıklar...

Acı çikolata 

Acı çikolata flavonoids ve antioksidan içerir ve sağlığa yararlı içeriğe sahiptir. Günde bir kaç kare acı çikolata yemeniz tatlı ihtiyacınzı giderecektir.

Kuruyemiş 

Tuzsuz kuruyemiş protein kazandırmada yaralı bir besinidr ayrıca düşük yağlı bir abur cuburdur, gün içinde sizi tok tutar.Kuruyemişin içinde biraz kuru üzüm yada siyah üzüm koymanız daha lezzetli yapacaktır.

Krep

İster şekerle isterseniz marmelat ya da reçellede yiyebilirsiniz. Ayrıca limonlu olarak yediğinizde krep'in kan şekerini yükseltme hızı etkisini düşürür.

Patlamış mısır

Sade patlamış mısır çok düşük yağlıdır, ancak şekersiz ve tuzsuz şekilde yemeye özen göstermelisiniz. Abur cubur yemek istediğinizde de mükemmel bir seçimdir. Hafif sirke ve biraz düşük sodyumlu tuz katabilirsiniz. Diğer bir karışım içine sirke yerine karabiber ekebilirsiniz ya da kırmızı biber ve limon suyu.

Yoğurt

Sade yoğurt iştah kapatıcı bir etkiye sahip. Bu yüzden yoğurt sizi gün içerisinde tok tutar.

Dondurma

Dondurmanın içinde normal düzeyde glisemik indeks(kan şekerini yükseltici hız etkili) vardır. Kan şekeri düzeyini yükseltmez. Düşük yağlı dondurma için şekeri düşük olan dondurmaları alın.

Muz

Kilo vermek istediğinizde muz abur cubur olarak yiyeceğiniz en mükemmel besindir. Potasyum içeren önemli bir meyvedir. Muz ayrıca B6 ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Yarım yağlı ve yağsız sütle karıştırarak tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder