1. Akşam yemeğini erken ye
En geç 19.00'da akşam yemeğinizi yemelisiniz. Gece uzun olduğundan, acıkma tehlikesine karşın yapılacak en akıllı önlem ise erken yatmak. Unutmayın yemeğinizi ne kadar erken yerseniz, o kadar erken hazmedeceksiniz.
2. Karanlıkta uyu
Yağ yakımına yardımcı olan melatonin hormonu sadece karanlıkta vücudumuz tarafından salgılanıyor. Uyku sırasında belli oranda bir kalori yakımı olur. Bunu daha da arttırmak için odanın iyice karanlık olmasına dikkat. Siz işinizi garantiye alın ve göz bandı ile uyuyun.
3. Akşam sporu yap
Terlemek su kaybettirir, bu da tartıya yansır. Akşam yemek sonrası yürüyüş, mümkünse yüzmek, hafif tempoda koşmak veya minik bir yoga seansı yapmak ertesi güne daha zinde ve hafif başlamanızı sağlar. Bu arada 2013 yılında Amerikan Ulusal Uyku Vakfı’nın yaptığı bir araştırmaya göre gece sporu yapanlar yüzde 60 oranında daha hızlı uykuya dalıyor, yani egzersiz uyku kaçırır tezi çürütüldü.
4. Akşam yemeğinde tuzu azalt
Akşam yemeğinde tuzlu yemek vücutta suyun tutulmasına neden olur. Bu durum sabah şiş hissetmenizin başlıca nedenlerinden biridir. Akşam saatlerinde tuz yerine, yemekleri farklı baharlarla tatlandırmak çok daha sağlıklı olabilir.
5. Odanı soğuk tut
İnsan vücudu soğukta daha fazla kalori yakar. Çünkü metabolizma soğukla baş etmek için hızlanır. Ancak dikkat! Vücudumuzun kusursuz bir termostatı vardır, 14 derece altındaki bir odada alarm verir ve uyuyamaz. Sağlıklı bir uyku için ideal oda sıcaklığı 16 ila 19 derece arasında olmalıdır.
6. Çok su iç
Bir klişedir belki ama gerçekten işe yarıyor. Su, vücuttaki suyu da götürür. Yani sistemde şişkinliğe, ödeme neden olan suyun boşaltılmasını yine su içerek sağlarız.
7. Akşam yemeğinde protein yeme
Proteinlerin metabolizma tarafından sindirilmesi için 48 saat gerekiyor. Bu da akşam yemeğinde yenen kırmızı etin sabaha kadar sindirilemeyeceği anlamına geliyor. Bu durumu önlemek için akşam salata, çorba gibi hafif yiyecekler tercih edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder