25 Ekim 2015 Pazar

Tatilde kilo vermenin 7 yolu

1. Gideceğiniz yere sağlıklı atıştırmalıklar götürün
Deniz konsepti insanı acıktırır. Plaj çantanızda ani açlık ataklarına iyi gelecek elma, salatalık, havuç gibi kalorisi düşük atıştımalıklar, yaban mersini, badem gibi güneş altında antioksidan takviyesi verecek kuruyemişler ve glutensiz protein bar’lardan bulundurmalısınız.


2. Yerel mutfakları deneyin
Yabancı bir ülkeye seyahat edecekseniz, fast food’lardan uzak durun. Onun yerine gideceğiniz yerin lokal mutfağını deneyin. Ismarladığınız tabağı birisiyle paylaşmak kalori kontolü yapmanıza yardımcı olur.

3. Tatlıya kısa süreliğine veda edin
15 günlük bir tatil planınız var. Öğünlerinizi atlamayın ama tatlı ve şekere bu süre zarfında veda edin. Farka inanamayacaksınız.

4. Hep aktif kalın
Elbette yatıp dinleneceğiniz saatler olacak ama tatilin genelinde yürümeye, yüzmeye ve su sporlarına sıkça yer verin. Özellikle yüzmek, farkında olmadan tüm kasların çalışmasını sağlayacaktır. Yarım saatlik yüzme, hızınıza bağlı olarak 250 ila 400 kcal yakmanızı sağlar. Ayrıca yüzme sırasında suyun masaj gücüyle cildinizin sıkılaştığını hissedeceksiniz.

5. Günlük bir egzersiz uygulayın
Temel yoga hareketlerini uygulayabilir, dışarda açık havada yarım saatlik bir koşu yapabilir veya sadece ip atlayabilirsiniz, ne yaparsanız yapın önemli olan her gün yapmanız.

6. Rutini değiştirin
Her zaman yediğiniz tarzda gıdalara ara vermek metabolizmaya hız kazandırır. Mesela gluten içeren gıdalara tatil zamanı ara vermek, ciddi anlamda kilo kontrolü sağlayacaktır. Bu ne demek, beyaz un, buğday, tam buğday, kepek, yulaf gibi karbonhidratları tüketemezsiniz. Ancak beyaz pirinç ve patates serbest.

7. Paketli Gıda Tüketmeyin
Paketli herşey ekstra yağ , şeker ve katkı maddesi demek. Siz tatile çıkmışken vücudunuz da tatile çıksın ve paketli gıda detoksuna girsin. Onun yerine taze sebze ve meyve ve balık gibi doğal ve hazmı kolay gıdalar tüketmeye özen gösterin. Paketli gıdalardan uzak durmak, günlük ortalama 300 Kcal daha az almanızı sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder