9 Ekim 2015 Cuma

Ülkelerin diyet sırları

Uzmanlar, farklı ülkelerin beslenme alışkanlıklarını inceledi ve diyet sırlarını ortaya çıkardı. İşte İngiltere'den Tayland'a, 7 farklı ülkeden incelme önerileri...


1.Fransızlar tahıllı gıdalardan vazgeçemez. Özellikle kendilerine has ekmekleri bu konuyu kanıtlar cinsten. Diğer ülkelerde tercih edilen baget ve diğer ekmek çeşitleri hiç Fransızlar'a göre değil. Onlar kepekli ve bol tahıllı ekmeklerde ısrarscılar. Ekmeğin taze olması da onlar için önemlidir bu yüzden birçok fırıncı her sabah ekmek yapmak için un eğitirler.

2.Macarlar turşuyu çok seviyor. Turşunun içindeki sirke kan şekerinin düşmesine ve yağ oluşumunun engellenmesine yardımcı oluyor. Turşu sevmiyorsanız, salatalarınıza sirke ekleyerek yemeği deneyebilirsiniz.

3.Tayland mutfağı acılı yemeklerde dünya sıralamasında önlerde yer alıyor. Acı biber metabolizma hızını arttırıyor ve yeme hızını yavaşlatmaya yardımcı oluyor. Hızlı yemek yendiğinde, beyin dolgunluk hissini algılayana kadar gereğinden fazla yemek yenmiş oluyor.

4.Londra'da bir fast food zincirinin restoranına girdiğinizde kimse size "Mega boy olsun mu?" diye sormayacaktır. İngilizlerin diyet sırrı porsiyonlarında saklı!

5.Malezyalıların bol bol tükettiği körinin ana maddesi olan zerdeçal, içinde barındırdığı kurkiminle yağlarla savaşıyor.

6.Musli, İsviçreliler için vazgeçilmez diyebiliriz. Yulaf, meyve ve bazen kuruyemişlerden oluşan müsli, tam bir sağlık deposu. Ayrıca kilo kontrolüne de doğrudan etkili! İsviçreli bilimadamları yaklaşık yüz yıl önce müsliyi hasta yiyeceği olarak bulmuş olsa da, İsveçliler şimdileri müsliyi kahvaltı niyetine ya da hafif bir akşam yemeği olarak tüketiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder