Prof. Dr. Mehmet Öz, Omega7 kaynağı olan yabani iğdenin sağlığa yararını, ABD’deki TV programında anlattı.
Prof. Dr. Öz, yabani iğdenin meyvesi kullanılarak elde edilen Omega 7 ekstresinin, içilmesi ya da cilde sürülmesi halinde, antioksidan özelliği sayesinde cilt üzerindeki problemleri ve kırışıklıkları giderdiğini, bağırsak duvarını güçlendirip sindirimi kolaylaştırdığını ve zararlı olan yağların depolanmasını engelleyerek, kilo kontrolüne yardımcı olduğunu söyledi.
Doğadaki tek Omega 7 kaynağı olma özelliği olan ve meyve olarak ise hemen hemen hiç tüketilmeyen yabani iğdenin, başta Uzakdoğu ülkeleri olmak üzere, asırlardır egzama, güneş yanığı ve farklı yanık türleri, dermatit, yara ve iltihapların bitkisel olarak tedavi edilmesinde, çok yararlı olduğu biliniyor.
Yapılan bilimsel araştırmalar, Omega 7’nin, yüksek besin değeri ve fazla miktarda doğal kimyasal içeriği olması nedeniyle ile hücre zarının fiziksel ve duygusal stresten mahfazasında önemli etkileri olduğunu ortaya koyuyor.
Omega 7, vücudun Collagen üretiminin artırmasına da yardımcı oliyor. Bu sayede cildin uzun yıllar sonunda esnekliğini kaybederek kırışmasını engelliyor ve cilde esneklik katarak kırışıklıkları da gideriyor.
Palmitoleik asit, cilt yağ tabakasının bir bileşeni olduğundan dolayı, hücre dokusu ve yara iyileşmesine yarar sağlayan ve deriye doğrudan uygulanabilen bir mucize olduğunu belirtiyor.
Ayrıca, Rus kozmonotların uzayda yolculuklarında güneş radyasyonun kötü etkilerinden korunmak için, Omega 7’nin doğal kaynağı olan yabani iğde meyvelerini yediklerini ve yabani iğde yağlarını kremlerinde kullandıkları bildiriliyor.
Modern tıbbın dünyaca ünlü isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Öz de, yabani iğdeyi, bünyesindeki Omega 7 asidi sebebiyle “bulunması biraz zor ama sağlık açısından mucizevi bir meyve” olarak tanımlıyor.
ABD’de yayımlanan sağlık programında konuklarına yabani iğdeyi tattıran Prof. Dr. Öz, “Yabani iğdenin Omega 7 deposu olan yağını ya da Omega 7 kapsülü, nemlendirici olarak günde bir kez cilde sürülerek kullanıldığında, serbest radikalleri muhafaza altına aldığı ve cildin nemini fazlalaştırdığı için, sağlıklı bir cilde kavuşmanıza vesile oluyor. Ayrıca kırışıklıkları düzelterek, cildi daha genç güzel bir görünüme kavuşturuyor” diyor.
Fareler üzerinde yapılan bir deneyde, aynı şekilde beslenen iki denekten birinin fazlaca kilo alıp, kalp ve şeker hastalıkları gösterdiğini, yabani iğde meyvesi verilen deneğin kilo almadığını ve kalp şeker hastalıkları ortaya ortaya çıkmadığını anlatan Prof. Dr. Öz, “İnsanlar için de durum aynı.
Omega 7 gereksiz olan yağların vücutta depolanmasını önlemek için vücuda faydalı uyarıda bulunuyor ve kilo alınmasını engelliyor” şeklinde konuşuyor. Japonya’da yapılan bilimsel araştırmalar da, Omega 7’nin, yağ eritmenin yanında, yeniden yağlanmama konusunda da faydalar gösterdiğini ortaya koyuyor. Bu mucizevi bitki, aynı zamanda metabolizmayı olumlu yönde hızlandırarak, vücudun insülin hassasiyetini artırıyor. Böylece vücut glikozu yağ olarak depolamıyor, enerjiye dönüştürüyor ve kilo kontrolü kolaylaşıyor. (cnntürk.com.tr)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder