25 Nisan 2015 Cumartesi

Dukan'dan 7 günde 2 kilo reçetesi

Bu diyette, limitsiz şekersiz çay, kahve, soda, light içecek tüketebilirsiniz. En az iki litre su içmek şart. Tüm et, tavuk, balık doyana, sebzelerse istenildiği kadar tüketilebilir.


Ünlü diyetisyen Dr. Pierre Dukan’ın diyetini uygulayınca hayatı değişenlerin başarı hikâyeleri kitaplaştırıldı. ‘Türkleri Mutlu Eden Diyet, Dukan ve 50 Şampiyon’ çıkmışken, diyetisyenle buluşup hem önerilerini hem haftalık diyet reçetesini aldık.

Üç tip insan var: Yüksek tansiyon, normal tansiyon ve düşük tansiyona sahip kişiler. Yüksek tansiyonu olanlar benim diyetimde tansiyonunu normal değerlere düşürüyor.

Normal tansiyonu olan, ufak bir düşme yaşıyor ve ritmini buluyor. Ama düşük tansiyonu olanlar -genelde büyük tansiyonu 10 olan kişiler- bu diyette biraz tansiyon düşmesi yaşayıp, yorgunluk hissediyorlar. Onlara bu diyette biraz daha fazla tuz yemelerini ve daha az su içmelerini öneriyorum. İnsanlar diyet yaparken tuzu tamamen hayatlarından çıkarıyor. Ben öyle bir şey demiyorum.


- Şişmanlık ya da kilo almak hastalık değil bir şeyin sonucu. Yaşadığımız hayat ve hayatın bize sunduğu şartlar: Modern hayat, onun getirdiği hız, aile sorunları, yeme alışkanlıkları ve bu sorunlara insanların nasıl reaksiyon verdiği. Bunlara karşı en kolay yiyerek tepki veriliyor.

- Dünyanın yarısı bir gün şeker hastası olacak. Çünkü dünyanın yüzde 50’sinin pankreası, kötü şekerle zayıflıyor.

- Obezite, diyabet ve fazla kilo bir bütün. Nedenleri de tek: Şeker. Bu üç bileşim vücutta iki büyük hasara neden oluyor. Bir tanesi kalp ve damar hastalıkları ile ilgili diğeri de kanser.

- Diyet yaparken mutlu olmak mümkün. Bir kere zayıflıyorsunuz. Ve kilo kaybı sizi mutlu ediyor. Bir kadın ya da erkek daha ilgi çekici oluyor.



BİRİNCİ GÜN

Kahvaltı

Bir adet Dukan Krebi.

Tarifi: Bir buçuk yemek kaşığı yulaf kepeği, bir yumurta ve yarım yemek kaşığı yoğurt karıştırılıp yağsız tavada krep yapılır. İçine isteğe göre bol tarçın ve tatlandırıcı ya da dereotu, maydanoz parçacıkları koyulabilir.

Hindi ya da tavuk füme.

Öğlen

Somon ızgara veya ekmeksiz köfte

Süzme yoğurt

Dukan su muhallebisi.

Tarifi: Yarım kilo süt, bir yemek kaşığı mısır nişastası, bir tatlı kaşığı tatlandırıcı, katılaşana kadar pişirilip, dibine su dökülmüş bir tabağa boşaltılır, buzdolabında üç saat bekletilir. Kare şeklinde kesilip üzerine toz tatlandırıcı ve gül suyu ile tüketilir.

Akşam

Izgara yağsız et veya omlet

Yoğurt (İçine zencefil, tarçın ya da isteğe göre aroma katabilirsiniz).

İKİNCİ GÜN

Kahvaltı

Bir Dukan krebi ve 6 zeytin.

Hindi ya da tavuk füme

Öğlen

Izgara balık veya tavuk, ekmeksiz köfte

Süzme yoğurt

Yoğurtlu pasta. Üç yumurta, 125 gram yoğurt, yarım tatlı kaşığı tatlandırıcı, bir tatlı kaşığı portakal aroması, dört yemek kaşığı mısır nişastası, bir paket maya. Yumurtaları yoğurtla karıştırıp çarpın, diğer malzemeleri de ekleyip, çok az yağladığınız bir kapta 180 derece 45 dakika pişirin.

Akşam

Izgara yağsız et veya balık

Yoğurt veya su muhallebisi.

ÜÇÜNCÜ GÜN

Kahvaltı

Bir Dukan krebi, domates, salatalık, altı zeytin.

Hindi ya da tavuk füme

Öğlen

Karışık salatanın yanında, ızgara tavuk, ekmeksiz köfte veya somonlu omlet

Cacık

Krem karamel. Tatlandırıcı ile yapılacak.

Akşam

Yarım ızgara tavuk. Derisi yenmeyecek.

Bir enginar

Yoğurt (içine zencefil, tarçın ya da isteğe göre aroma katarak).

Dördüncü gün: Birinci günün aynısı

Beşinci gün: Üçüncü günün aynısı


Altıncı gün: 

Birinci günün aynısı

Yedinci gün: 

Üçüncü günün aynısı ama öğlen serbest (Şeker hariç).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder