9 Mart 2015 Pazartesi

1 kilo vermek için kaç kalori yakmalısınız?

Yapılan egzersizlerde ne kadar kalori yakıldığını göz önüne alarak spor programı oluşturan kişiler, yaktıkları bu kalorilerin tartıdaki yansımasını da merak etmekte.


Ortalama olarak 68 kg olan bir bayanın vücut yağları 110.000 kalori erkeğinki ise 80.000 kalori ihtiva eder. Amerikan Egzersiz Kurulu'nun yaptığı araştırmaya göre 1 kg yağ yakabilmek için ortalama 7 400 kalori yakmak gerekiyor.

Günlük olarak ekstra 1000 kalori yakmak haftalık 1 kiloya denk gelmekte. Bu değerlere ulaşmak için ise günlük aktivitelere ve egzersizlere büyük önem vermek gerekiyor. Spor salonlarında kardiyo egzersizleri için kullanılan koşu bandı ve eliptik bisiklet gibi aletlerde ortalama olarak ne kadar kalori yakıldığı görülebiliyor. Spor salonu haricinde dışarıda egzersiz yaparak ne kadar kalori yaktığını öğrenmek isteyenler içinde bir araştırma yapılmış ve bunun sonucunda 78 kg olan bir kişinin 45 dakika 5.5 km hızla yürümesi, 1,5 saat boyunca 5.6 km hızda bisiklet çevirmesi 500 kalori yakmasını sağlayacağı ortaya çıkmıştır.

Bu değerler vücut ağırlığı düştükçe hem süre hem de aktivitenin yoğunluğunun artmasına neden olmakta. Kilolu kişiler daha düşük yoğunlukta ve daha kısa sürede çok daha fazla kalori yakarlar. Kilo vermenin zaman geçtikte zorlaşması vücut yağlarının azalmasından kaynaklanmaktadır.


kalorisepeti.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder