12 Mayıs 2016 Perşembe

İdeal kalça ölçüsü nasıl olmalı?

Kadınların en fazla dikkat ettiği konulardan biri kalça ölçüleridir. İnsanların, vücudundaki bölgelerden daha fazla memnun olması ile birlikte, kendilerine olan güveni de artmaktadır.


Bundan dolayı da, kalça ölçülerinde ideal forma ulaşarak yalnızca sıkı ya da dolgun bir kalçaya sahip olmayacak; aynı zamanda diri bir vücut ve sağlıklı bir yaşama da merhaba diyeceksiniz.
İdeal kalça ölçüleri, farklı bölgelerde farklı normlara sahiptir. Ancak genel olarak ele almak gerekirse, kadınların sahip olması gereken ideal kalçaların ölçüsü 100 ile 105 cm arasında değişmektedir. Kalça ölçüleri konusunda ideal bir nokta üzerine konuşurken, vücudun diğer ölçüleri ile olan ilişkisinden de söz etmek gerekir. Zira, kalça-bel ilişkisi, kalça-bacak uzunluğu ilişkisi en az boy-kilo oranı kadar önemsenmesi gereken bir konudur. Bundan dolayı yalnızca kalça ölçüleri değil, vücudun tüm verileri değerlendirilmeli ve geniş çerçeveden ele alınmalıdır.

SAĞLIKLI KALÇA ÖLÇÜSÜ

Kalça ölçüleri, yalnızca estetik açıdan değil aynı zamanda sağlıklı bir vücuda sahip olmak adına da değerlendirilmesi gereken rakamlardır. Bundan dolayı eğer ideal formun dışındaysanız, boy ve kilo oranınıza, diğer ölçülerinize göre bir değerlendirme yapıp, kendinize bir yol haritası oluşturmalısınız.
Sağlıklı kalça ölçüsü, uzmanların araştırma sonuçlarına göre ortalama olarak 104 cm olarak verilmiştir. Ancak kadınların alt ve üst vücut gruplarında bu ölçüm değerleri değişebilir, kısa boylu kadınlar için ya da uzun boylu kadınlar için, ideal ve sağlıklı kalça ölçüleri doğal olarak farklı olmaktadır. İdeali yakalamak adına, herkes kendi değerlendirmesini yapmalı ve ona göre çeşitli estetik yollarına başvurmalıdır.

İDEAL KALÇALARA KAVUŞMAK ADINA NELER YAPILABİLİR?

İdeal kalça ölçülerine tahmin edebileceğinizden çok daha kısa süreler içerisinde kavuşabilmeniz mümkün. Çeşitli estetik ameliyatları, artık birçok farklı şehirde yer alan estetik polikliniklerinde uygulanabiliyor ve ciddi sonuçlar elde edilebiliyor. Estetik operasyonlarının da yanında aynı zamanda evde rahat bir şekilde uygulayabileceğiniz egzersizlerle de kalçalarınızdaki yağları eritebilir, kalçalarınızı dikleştirebilir ve oval bir şekil verebilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey sabır, teşhisi iyi belirlemek ve çalışmalara asla ara vermemektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder