10 Ocak 2016 Pazar

Evinizi bir detox merkezine çevirebilirsiniz

Dünyaca ünlü modellerin sık sık kapısını çaldığı, uzun süren gençliğin formülleri için pek çok kadının kapısında yattığı ünlü detox uzmanı Mirey Yuhay ile doğal olanla gelen gençliği konuştuk. 
Ünlü modeller Kate Moss ve Naomi Campbell’in detoks yapmak için düzenli olarak geldiği Bodrum’daki The LifeCo’nun Sağlık Koçu ve Detoks Uzmanı Mirey Yuhay, sadece krem kullanarak gençlik beklemeyi “Çöp kutusunun dışını sürekli yıkayıp parlatmaya” benzetiyor. Acımasız gelse de “Çöpün içi kirli oldukça koku dışarı yansır! Güzellik bütünsel bir yaklaşım  olmalı…” diyor. 

Güzellik içten gelir biliyoruz ama en ciddi hataları nerede yapıyoruz?
Sorunun cevabı içinde saklı…İçimizden çok dışımıza özen göstererek yapıyoruz hataları; estetik müdahaleler dolgular vb. zamanla hatları değişikliğe uğratıyor, yoğun makyaj malzemeleri, kişisel bakım ürünleri kimyasal maddeler içeriyor ve ciltteki porlardan yüzde 60 oranında kana karışarak toksik bir etki oluşturuyor.
Tabii güzellik deyince akla en başta cildimiz geliyor. Çünkü cildimiz vücudumuzdaki en büyük organ; yüzde 16’mız.  En güzel giysimiz cildimiz.  Ve ona iyi bakmalıyız.  En büyük hata kötü beslenme (yağlı, asidik, toksik), fazla makyaj ve elimizin sürekli cildimizde olması.
Biraz güzellik kavramı tanımını da değiştirmek gerekiyor aslında.  Güzellik doğal ve otantik olmalı.  Kişiler birbirine benzememeli.  Sabah yataktan kalktığınızda yüzünüzü yıkayıp nemlendiricinizi sürdüğünüzde olay bitmiştir.
HER GÜN SEBZE YEMELİYİZ

Cilt sağlığı için proteini neden aza indirmek gerekiyor ?
Hayvansal protein kanda ve karaciğerde asidik ve toksik bir etki yapıyor.  En güzeli insanın kendini gözlemlemesi.  Bir süre hayvansal protein tüketmediğinizde cildinizdeki iyileşmeyi gözlemleyin.
Besinleri çiğ olarak tüketmek nelere faydalı?
Çiğ yani yaşayan gıdalar, canlı enzimler içerir. Canlı enzimler, vücudumuzda yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırır. Enzim üretmeye ihtiyaç duymayan ve besinleri sindirmek için daha az yorulan vücudumuz ise daha fazla enerjiye sahip olur ve daha geç yaşlanır.
Bir haftada en az kaç gün sebze diyetine girmeliyiz?
Sebze her gün beslenmemizde yer almalıdır. Ancak haftada en az 1 gün sebze ve meyve yediğiniz bir gün olsun.

Sadece krem kullanarak gençlik, hayal değil mi ? 

Evet. Çöp kutusunun dışını sürekli yıkayıp parlatmaya benzer. İçi kirli oldukça koku dışarı yansır !  Bu bütünsel bir yaklaşım  olmalı;
Gıda; Doğru besinlerle cildi besleme ve bol su içerek nemlenme
Egzersiz; Hareketle sıkılaşma
Destek terapiler; Şekillendirici makinelerle destek ve manuel masajlar önemli.
Cilt fırçası ile dolaşımı hızlandırıp cildin dokusunu sıkılaştırmak gerekli.
Sauna-buhar; Cildi pırıl pırıl yapıyor
Ürünler; Cildin dokusunu güzelleştirecek, mümkün olduğunca organik içerikli kremler 
Hindistan cevizi yağı tek başına yüz ve vücut nemlendiricisi, saç parlatıcı olarak kullanılabilir. Cilt ve saçlar yumuşacık oluyor.
Himalaya tuzu veya blenderdan geçirilen badem peeling için kullanılabilir.
Alkali beslenme prensiplerini takip edebilirsiniz; temelde sebze, yeşillik, baklagil, yemiş ve balık ağırlıklı yüzde 20-25 kaçamak hakkı. Evinizde raw food ve green juice’lar yapabilirsiniz. Bir meyve sıkacağı ve bir blender yeter.
Atıştırma; atıştırmalık olarak badem, fındık, ceviz, kuru meyvelerden oluşan güzel bir sunum ve bitki çaylarıyla komşularınızı karşılayabilirsiniz börek çörekler yerine. 

Minik bir alanda vücut ağırlığınızla egzersiz, yoga hareketleri yapabilirsiniz.
Banyonuz pekala bir SPA olabilir; küvet doldurulur aromatik yağlarla rahatlatıcı bir seans yapabilirsiniz. Dil sıyırıcı ile dil üzerindeki toksinler her sabah alınmalı. Cilt fırçası ile vücut fırçalanarak cildin sıkılaşması ve sistemdeki toksinlerin atılması sağlanır. Gece yatarken yüzünüzde çizgi oluşturacak pozisyonlardan kaçının. Sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder