7 Mart 2016 Pazartesi

Bölgesel yağlara Vaser 4D darbesi

Özellikle bölgesel yağlanmalardan rahatsız olanların imdadına yetişen lipocustion uygulamasının son yeniliği olan yöntem, yağları yok etmekle kalmıyor, daha fit bir görünüm sağlayacak kasları da ön plana çıkarıyor.



Vaser 4D tekniğinin, vaser olarak bilinen ultrasonik liposuction işleminin en son yeniliği olduğunu belirten Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar yöntemin, estetikte yeni bir tedavi olduğunu söyledi.

Ultrasonik enerji veren bir cihazla bedenin hareketi ile uyumlu kas hatlarının ortaya çıkarıldığını belirten Karacalar, yöntemin özellikle kasları ön palana çıkarmak isteyenler tarafından tercih edildiğini söyledi: “Özellikle kas definasyonu isteyen erkekler, daha fit ve daha atletik görüntü isteyen genç kadınlar için idealdir. Teknikte kas üzeri yağlar alınarak kasın silüeti ortaya çıkarılır. Kas alt yapısı iyi ve düzenli spor yapan kişiler için idealdir. Bu teknikte en, boy ve derinlik yanında harekette eklenmiştir. Hastanın kaslarına kasılma ve gevşeme hareketleri uygulanarak plan yapılır.”

Yöntemin, klasik vaser tekniklerine göre daha kişiye özgü olduğuna vurgu yapan Karacalar, “Herkesin kendine özgü kas yapısına göre planlanır. İşlem sırasında bedenin az gelişmiş ya da gevşemiş kasları da ortaya çıkarılır. Özellikle erkekte pektoral kas, her iki cinste kalça kası gibi” dedi.

YÖNTEM NE KADAR ETKİLİ?

Liposuctiona göre bu yöntemde kan kaybının çok daha az olduğunu dile getiren Prof. Karacalar, tekniğin özellikleri hakkında şu bilgileri verdi: “Geniş bölgelerde daha avantajlıdır. Karın germe sırasında gerilen dokuyu inceltmek için de kullanılabilir. İşlem küçük bölgelerde lokal anestezi ile büyük bölgelerde genel anestezi ile yapılır. İşlemde önce yağ dokusu içine alkali bir sıvı karışımı verilir. Daha sonra ultrasonik enerji veren kanül ile yağ dokusu eritilir, ardından yağ aspire edilir. Çıkan yağ az gelişmiş kaslar içine verilerek kas hacmi arttırılabilir. Alınan yerler tekrar kilo almaz.”

İşlem sonrası korse takmanın gerekli olduğunu belirten Karacalar, bu sürenin 5-6 haftaya kadar çıkabildiğini söyledi. ntv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder