Posa içeriğinden yüksek besinler tercih edin. Bitkilerin sindirilmeyen ve enerji değerli bulunmayan kısmı olan posa, sindirim sisteminizin çalışmasına yardımcı oluyor. Özellikle öğünlere salata eklemek ve ara öğünlerde bol posalı meyveleri kabuklarıyla birlikte yemek posa alımını artmasını sağlıyor.
Meyve-sebze seçimlerinde muz, şeftali, patates veya havuç gibi besinlerin yerine armut ve kayısı gibi bağırsak hareketlerini artırıcı meyveler tercih edin.
Saflaştırılmış ekmek ve tahıl ürünlerinin yerine, tam tahıllı ekmek ve tahıl grupları tercih edin.
Şişkinlik gibi problemlere neden olmadığı sürece haftanın 2-3 günü kuru baklagilli yemekler tercih edin.
2 adet kuru kayısı ve 1 adet cevizi gece boyunca suda bekletin. Ertesi sabah bu besinleri içinde beklettiğiniz su ile birlikte tüketin.
Kuru incir, kuru kayısı ve kuru erik ile şekersiz kompostolar hazırlanıp akşam ara öğün olarak 1 kase tüketin. cnntürk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder