17 Kasım 2015 Salı

Diyet yapmadan 5 kilo verin!

Dr. Mehmet Öz, diyet yapmadan, kendinizi sıkmadan sadece bir kaç basit değişiklikle kolayca 5 kilo verebileceğiniz 5 öneriyi şöyle sıralıyor…

1. Şekerli içecekleri tüketmeyin

Kola, şekerli meyve suyu ve diğer hazır gazlı, gazsız içecekler gün boyu fazladan yüzlerce ekstra kalori almanıza neden oluyor. Örneğin bir kutu kola 155 kalori. Öğle ve akşam yemeğinde 2 kutu kola içmek (eğer egzersizle yakmazsanız) bir ayda 1-.15 kilo olarak geri dönebilir. Bu tip şekerli içecekler sadece kilo almanıza değil şeker hastalığı, diş çürümesi, kemiklerin zayıflamasına da neden olabiliyor. Kalıcı olarak 5 kilo vermek için atmanız gereken ilk adım bu içecekleri hayatınızdan çıkarmak.

2. Yatmadan önce yapılan atıştırmalar

Dr. Mehmet Öz gece yatma saatine yakın atıştırma yapan insanların senede ortalama 8.5 kilo aldığını belirtiyor. Yatmadan en az 3 saat önce bir şeyler yemeyi bırakın. Eğer çok karnınız kazınırsa ılık bir banyo ile, kitap okuyarak veya bir hobiniz varsa onla uğraşarak vakit geçirebilirsiniz. Açlıkla hiç başa çıkamıyorsanız erkenden yatmayı deneyin.

3. 10 dakika daha fazla hareket

Düzenli egzersizin kilo vermek ve sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. Düzenli egzersiz yapsanız da yapmasanız da günde 10 dakika daha fazla hareket ederek kilo verebilir, kalp ve damar sağlığınızı koruyabilirsiniz. Günlük programınız çok yoğun olsa da kendinize 10 dakika ayırın ve hızlı tempoda yürüyün.

4. Porsiyonlarınızı kontrol altında tutun

Masaya oturmadan ne kadar yemeniz gerektiğine karar verin. Porsiyonlarınızı küçültün ve mümkünse gün içine paylaştırıp azar azar tüketin. Tıka basa dolmadan masadan kalmak en doğrusu olacaktır. Kural olarak yumruğunuzdan daha büyük bir atıştırmalık yemeyin.

5. Günlük olarak tartılın

Kilo aldığınızı elbisenizin içine giremediğinizde fark ediyorsanız bu sağlıklı bir durum değil. Aldığınız ve verdiğiniz kiloların bilincinde olun. Her gün sabah aç karnına tartılın. Verdiğiniz ya da aldığınız kilolar sizi daha sağlıklı beslenme yolunda motive edebilir. (cnntürk)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder