13 Nisan 2016 Çarşamba

Liposuction hakkında bilmeniz gerekenler

Yaza muhteşem bir karınla girmenizi sağlayan liposuction hakkında merak ettiklerinizi Op. Dr. Güray Yeşiladalı anlattı.

Karında, inatla erimeyen, sık kilo alıp vermekten, hamilelik ve sonrasında oluşan ya da yaşa bağlı var olan yağlardan kurtulmanın bir yöntemi var. Egzersizle gitmeyen ve cilt deformasyonlarına neden olabilen bu yağlar, karın germe ameliyatı ile birlikte liposuction da uygulanarak yok edilebiliyor.

KARIN GERME AMELİYATI NEDEN YAPILIR?

Newest Pilastik Cerrahi Merkezi doktorlarından Op. Dr. Güray Yeşiladalı konu ile ilgili bilgiler verdi. “Karın germe ameliyatı, karın bölgesinde aşırı yağlanma olan, doğum veya başka sebeplerden sarkmalar oluşmuş ve fiziksel hastalığı bulunmayan hastalar yaptırabilir. Özellikle birden fazla doğum yapmış kadınlar karın bölgelerinde oluşan sarkmalardan karın germe ameliyatı ile kurtulabilirler.” diyen Yeşildalı, tekrar çocuk sahibi olmayı düşünen kadınlara bu ameliyatı ertelemelerini tavsiye ettiğini belirtti.

LİPOSUCTİON İNATÇI YAĞLAR İÇİN YAPILIYOR 

Liposuction ise; vücudun karın, uyluk, kalça ve yüz gibi belli bölgelerinde, Diyet ve diğer zayıflama yöntemlerine yanıt vermeyen dirençli yağ dokularının alınması ve vücut hatlarının daha iyi şekillendirilmesi için yapılan cerrahi bir yöntemdir.

Öncellikle liposuction için iyi bir adayın prosedürün sonuçları hakkında gerçekçi beklentilere sahip olması gerekir. Unutmamak gerekir ki liposuction ameliyatı kilo verme değil, bölgesel incelme ve vücut biçimlendirme yöntemidir. Bu operasyona karar veren kişinin bunun bilincinde olması gerekmektedir. Liposuction yöntemi fazla kilosu olanların zayıflamasını değil, inatçı yağların olduğu bölgeleri incelterek diğer bölgelerle daha uyumlu hale getirmeyi amaçlamaktadır.


KİMLER YAPTIRMALI?

Herhangi bir sağlık problemi olmayan, hamile ya da emzirme döneminde olmayan herkes liposuction uygulamasından faydalanabilir. Yaş genellikle belirleyici etken olmasa da yaş ilerledikçe cildin elastikiyetinin kaybolduğu ve yaşlı ciltlerin genç ciltler kadar etkili sonuçlar almak için cilt germe gibi ek operasyonlara ihtiyaç olabileceğini unutmamak gerekir. Sözcü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder