17 Aralık 2015 Perşembe

İşte yeni yıla incelmiş olarak girmenin formülü

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli yeni yıla formda girmek isteyenler için önerilerde bulundu.

Sadece belirli günler ve dönemler için hızlıca kilo vermek adına metobolizmayı bozmamak gerektiğinin altını çizen Taylan Kümeli, ”Her zaman uygulayabilecekleri belli püf noktalarıyla kilo vermek ve sağlıklı olmak mümkün” dedi. İşte Kümeli’nin yeni yıla formda girmek için yaptığı öneriler…
* Su içmiyorsanız mutlaka günde 12 bardak içmeye başlayın. Çünkü her idrara çıkış 35 kalori kaybı demek. Böylece kalori harcaması da hızlanacaktır.
* Yavaş yemek yiyin. Bu örneğin 20 dakikada yediğiniz yemeğin miktarını da azaltacaktır.
*Öğün atlamamaya çalışın. Öğün atlamaz ve ara öğünlerde abur cubur yemezseniz sağlıklı beslenmiş olursunuz. O tokluk hissi belli kaloride kalmanızı ve kilo vermenizi sağlayacaktır.
* Her ana yemekten sonra mutlaka yeşil çay için. Midenizde hassasiyet yoksa yeşil çayın içine bir damla organik elma sirkesi koyun. Bu sayede metabolizma hızlanır ve yağlar yakılır.
* Her gün içtiğiniz herhangi bir kahvenin içine yarım çay kaşığı hindistan cevizi yağı koyun. Bu hem tokluk hissini artırır hem de tuvalete çıkışları arttıracağı için kalori yakımına neden olur.
Taylan Kümeli, ” Bunları yaptıkları takdirde en azından bir buçuk iki kilo vereceklerdir” diye sözlerini noktaladı. (Sözcü)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder