Sağlıklı beslenmeye gösterdiğiniz önemin sağlığınıza kattığı değeri biliyor muydunuz? Kanserle beslenme arasındaki bağı 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan öğrendik…
Bu önerileri dikkate alın
İdeal ağırlığınızı koruyun.
Lifli gıdalarla beslenin.
Diyetinize karnabahar, brokoli, lahana, ıspanak, Brüksel lahanası gibi hardallı sebzeleri ekleyin.
Turunçgiller, havuç ve domatesi daha fazla tüketerek vücudunuzun C, E ve A vitaminleri ve Selenyum ihtiyacını karşılayın.
Nitrit, nitrat gibi katkı maddeleri içeren şarküteri ürünlerinden (özellikle füme etler), salamura, turşu gibi aşırı tuzlu yiyeceklerden uzak durun.
Total yağ alımını azaltmak için yağlı et ve kızartmaları beslenme programınızda en aza indirin. Mümkünse buğulama yöntemiyle pişirilen balık tüketin.
Kurubaklagil ve yağlı tohumları daha sık tüketin.
Sarımsak, soğan, arpacık soğan, nane, maydanoz, gibi sebzeleri her yemekte kullanmaya çalışın.
Kızartma, kavurma, mangal gibi dumanlanmış yöntemlerle yapılan yiyecekleri yemeyin.
Alkol, sigara ve katkı maddelerinden uzak durun.
(milliyet.com.tr)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder