7 Ağustos 2015 Cuma

İnanması güç ama gerçek: Aslında 49 yaşında

49 yaşında olmasına rağmen 30 yaşında gibi görünmesiyle ünlenen bitkibilimci Elizabeth Peyton-Jones, gençlik sırlarını New York Post Gazetesi’yle paylaştı.


"Yiyecekler cok önemli ama insanlar bunu hep unutuyor" diyen Elizabeth, aydınlık bir cilde, parlayan gözlere ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyenlerin beslenmelerine kesinlikle özen göstermeleri gerektiğini savunuyor.

Vatan Gazetesi'nde yer alan haberde, Elizabeth “süper yiyecekler” diye bir şey olmadığını, piyasada 2000 çeşit faydalı sebzenin bulunduğunu ve bu çeşitlilikten yararlanılması gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca, yemek yapmanın ünlü şeflerin sunduğu yemek programları yüzünden insanların gözünde çok büyüdüğünü söyleyen Elizabeth, yemek yapmaya karşı oldukça pratik bir yaklaşım benimsiyor.

SAĞLIK TAVSİYELERİ

- Bağımlılık yaratan yiyecekleri tüketmeyin. Şekerli, yağlı, kısaca paketlenmiş yiyecekleri hayatınızdan çıkarın çünkü vücut bunlara alışıyor ve hep daha fazlasını istiyor.

- Sert kabuklu yemişler sizin için çok faydalı, bunlar süt ürünleri yerine tercih edilebilir ve gençleştirici etkilere sahip.

- Bol miktarda ot kullanın. Antioksidan özelliği de taşıyan otlar hücreleri, kasları, organları güçlendirirken saçlara ve gözlere de parlaklık kazandırıyor. Otlarla çorba yapın veya çiğ olarak salatanıza katın.

- Yemeklerinizi buharda pişirin, böylece yiyecekleriniz antioksidan özelliğini kaybetmeyerek besleyiciliğini koruyacak.

İŞTE SİZİ GENÇ TUTACAK EN İYİ 20 YİYECEK

1 Domates: Hücre deformasyonunu önler

2 Avokado: Daha genç saç, cilt ve tırnaklar için haftada 4 kere tüketin

3 Yabanturpu: Güçlü bir antioksidan

4 Salatalık: Nemli bir cilt için birebir

5 Turp: Az kalorili ve bol lifli bir detoks yiyeceği

6 Yabani havuç: Kolestrolü azaltır

7 Kara lahana: Kalsiyum depolamanın en düşük kalorili yolu

8 Kabak ve tatlı patates: Kan şekerini düzenlemeye yardımcı

9 Şitake mantarı: Enfeksiyonlarla savaşır

10 Kivi: E ve C vitamini ayrıca potasyum, magnezyum ve lif deposu

11 Nar: Damar tıkanıklığıyla savaşır ve kalp-damar hastalıklarını önler

12 Leblebi: Az yağlı ve bol proteinli olmakla beraber hücre yapılanmasına da yardımcı

13 Kuşkonmaz: Vitamin ve mineral bakımından zengin olan kuşkonmaz kanser hücreleriyle de savaşıyor

14 Havuç: Kanserden, kalp hastalıklarından, yüksek kolestrolden ve görme bozukluklarından korur

15 Suteresi: Az kalorili ve bol mineralli bir antioksidan

16 Frenk üzümü: Cilde çok faydalı

17 Hindistancevizi sütü: Bakterilerle ve mantarlarla savaşan yağlar içerir

18 Uskumru: İçerdiği omega 3 asidi kolestrolü azaltıp kanserden ve kalp hastalıklarından korur

19 Lahana: Hücre yenilenmesine yardım eder

20 Kinoa: Aminoasit, vitamin, mineral ve lif deposu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder