İbrahim Saraçoğlu'ndan soğan kürü tarifi
Malzemeler:
1 adet kabuğu sağlam soğan
Saf su
Yapılışı:
Öncelikle soğanın kabuklarını ayıklayın. Bir tencerenin içine su koyun ve kaynamaya başladıktan sonra kuru soğanı 4 parçaya bölerek suyun içine atın. 5 dakika kaynattıktan sonra soğan kürünüz hazır olacaktır. İbrahim Sraçoğlu'nun soğan kürünü hazırladıktan sonra ılık bir halde tüketmeniz önerilmektedir.
Soğan kürünün diğer faydaları nelerdir?
Kadınlarda meydana gelen çikolata kisti (endometriosis) ve miyom oluşumlarına karşı tedavi edicidir.
Polikistik over sendromu tedavisinde faydalıdır.
Kadınların yaşadığı adet düzensizliğini ortadan kaldırmaya oldukça etkilidir.
Menopoz şikayetlerini azaltmak için içilmelidir.
Vajinal akıntılarda kullanılmalıdır.
Kıl dönmelerinde fayda sağlayacaktır.
Hamile kalmak isteyenlerin, sorunlarına çare olacaktır.
Ciltte çıkan iltihaplı sivilce ve aknelerde tedavi edicidir.
İçeriğindeki sulfosid nedeniyle antibiyotik özelliğine sahiptir.
Dolaşım sistemini düzenler.
Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunmaktadır.
Vücutta meydana gelen yağlanmayı azaltacağından, zayıflamaya yardımcı olur.
Stres giderici ve balgam söktürücü etkileri vardır.
Prostatta oluşan iltihapları azaltıcı etkileri nedeniyle, ağrıların azalmasına yardımcıdır.
Çiğ soğan tüketimi, yemek sonrasında kandaki total gliserit oranını düşürür.
Sinüzit rahatsızlığının ilerlemesini önler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder