16 Ocak 2017 Pazartesi

Karın bölgesindeki yağlardan bu egzersizlerle kurtulun

Bel ve karın bölgesindeki yağlar birçoğumuzun ortak sorunu. Ancak çözüm zor değil, bu egzersizleri düzenli uyguladığınızda ideal bir görünüme kavuşmaya hazır olun.

Bölgesel kilolar birçok kadının ortak şikayeti. Özellikle karın bölgesinde oluşan fazla yağlar en çok şikayet edilen konuların başında geliyor. Ancak elbette bu yağlardan kurtulmak için bazı yöntemler var.
İşte düzenli uyguladığınızda sizi istediğiniz görünüme ulaştıracak karın bölgesinde etkili hareketler:
1. Bilinen en etkili ve en yaygın egzersizlerin başında mekik gelir. İnce bir minderin üzerine uzanın. Ellerinizi başınızın altına koyun. Belden yukarısını bacaklarınıza doğru kaldırıp yatın. Bu sırada bacaklar yere paralel olmalı ve hiç kalkmamalı. Öne doğru eğilip yatın ve bu hareketi her gün en az 20-25 defa uygulayın.
2. Sırt üstü uzanın. Bacaklarınızı düz bir pozisyona getirin, eller başınızın altında ve dirsekleriniz açık olmalı. Nefes alın ve her nefes verdiğinizde bir bacağınızı dümdüz uzatın. Bu sırada diğerini gövdenize doğru çekin. Her nefeste bacakları değiştirip 6 ile 8 defa uygulayın.

3. Uzanın ve bacaklarınızı 45 derece açıyla dümdüz kaldırın. Bu sırada elleriniz başınızın arkasında olmalı. Mekik çeker gibi bacaklarınızı indirmeden öne doğru eğilin. Tam olarak yatmayın ve eğilip başınızı aşağı indirmeye devam edin. Hareketi 15 defa yapabilirsiniz.
4. Bacaklarınız düz, başınız hafif yukarıda ve karnınız sıkı bir şekilde pozisyon alın. Parmaklarınızla kollar yan tarafta açık kalacak şekilde karnınıza dokunun. Nefes alırken bir bacağınızı 90 derece yukarı kaldırın. Nefes verirken indirin ve bu işlemi diğer bacak için de yapın.
5. Bacaklarınız 45 derece açı ile yere uzanın. Boynunuz yerden yukarıda, ellerinizle başınızı destekleyin. Göğüs kısmını çevirerek sağa bakın ve bu sırada sağ bacağınızı gövdenize çekin. Sol bacağınız 45 derece açı ile dümdüz kalmalı. Bu işlemi sol tarafa dönerek sol bacak ile de 15 kez deneyin.

6. Yere oturun ve bacaklarınız ters V şeklinde yere koyun. Bacaklarınıza doğru öne eğilin ve kollarınız ile kendinizi öne çekin. Daha sonra sağ elinizi gerdirerek sağa doğru açın ve hafifçe dönün. Sol kol yere paralel bir şekilde kalmalı. Daha sonra sol taraf için de aynı şekilde tekrarlayın.
Yaptığınız bu egzersizlerin yanında küçük tempolu koşular da yapabilirsiniz. Ayrıca bol su tüketerek de daha sağlıklı ve hızlı şekilde karın yağlarından kurtulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder