12 Temmuz 2016 Salı

Kilo vermede doğal yardımcınız: Elma sirkesi!

Doğal şekilde fermente edilmiş elma sirkesi, içerdiği çok çeşitli besin değeri yüksek maddelerle iyileştirici özelliğe sahip, süper bir gıdadır. Aynı zamanda, cilt problemleri dahil, çeşitli rahatsızlıklara iyi gelir.


Doğal şekilde fermente edilmiş elma sirkesi, içerdiği çok çeşitli besin değeri yüksek maddelerle iyleştirici özelliğe sahip, süper bir gıdadır. Aynı zamanda, cilt problemleri dahil, çeşitli rahatsızlıklara iyi gelir. Bedenin her bölümünün daha iyi iş görebilmesini sağlamak için vücuttaki toksinleri dışarı attığından, büyük bir toksin gidericidir. Bunlar, doğal elma sirkesinin, sağlıklı bir beslenme tarzının bir parçası haline gelmesi için kullanabileceğimiz yollardan yalnızca birkaç tanesidir. Fakat sulandırılmış olarak günlük diyete eklenmesiyle, kilo vermeye de yardımcı olduğu biliniyor.
Yalnız şunu vurgulayalım ki, kilo vermeye yardımcı olması için sadece doğal elma sirkesi kullanmamız muhtemelen çok az etkili olur hatta etkisiz kalabilir. Doğal elma sirkesi genel anlamda sağlıklı yaşam tarzımızı yükseltmek üzere kullanıldığından, kilo vermek için kullanıp kullanmamaya karar vermemiz gereklidir; öyle ki, elma sirkesi sağlıklı beslenmemizin ve rutin egzersiz düzenimizin bir parçası olmalıdır. Bunu aklımızda tutarak, doğal elma sirkesinin, inatçı kiloları yerinden sökmeye nasıl yardımcı olduğunu anlamaya çalışalım.


DOĞAL ELMA SİRKESİ KİLO VERMEYE NASIL YARDIMCI OLUR?

Doğal elma sirkesi kilo kaybetmeye çare olarak çok uzun zamandır kullanılmakta olsa da, niçin işe yaradığını ortaya çıkarmak için son zamanlara dek çok az bilimsel araştırma yürütülmüş. Araştırmacılar, çeşitli çalışmalar aracılığıyla, doğal elma sirkesinin kendimizi daha tok hisetmemize ve bu hissin yemek zamanlarımıza kadar sürmesine yardımcı olduğunu ortaya çıkardılar. Çünkü elmada zengin pektin kaynağı ve asitle kombinasyonu bulunur; bu da vücudumuzun besini daha kolay ve hızlı parçalamasını sağlar. Ayrıca, hareket ve egzersiz sırasında kalorilerin çok daha etkin bir şekilde yakılmasına yardım ederek, metabolizmayı hızlandırır.

Doğal elma sirkesinin, istikrarlı bir şekilde kilo vermeyi sağlayarak, kan şekeri miktarını ve kan dolaşımındaki insülini düşürmeye yardımcı olduğu da ortaya çıkarıldı.


Doğal elma sirkesiyle bizi tok tutan yüksek protein diyeti kombinasyonu, tokluk duygumuzu ayrıca destekleyerek her yemekte daha az yememize sebep olur. Bu da, belirgin bir şekilde, daha az kalori alımına yol açarak, kilo vermemizi sağlar.

Japonya'da yapılan üç aylık bir çalışma, obez katılımcıların günlük doğal elma sirkesi tüketimi sayesinde karın çevresindeki yağları yaktığını gösterdi. Bir çalışmada, yalnızca günde iki yemek kaşığı sirkenin suya katılarak tüketilmesi sonucunda deneklerin üç ayda 1.7 kg kaybetmesi sağlanmış. Büyük bir miktar olmasa da, kuşkusuz belirgin bir fark!

“HER ZAMAN PASTORİZE EDİLMEMİŞ, ORGANİK DOĞAL SİRKE KULLANALIM.”

Doğru tip doğal elma sirkesini arayıp bulmamız önemli; yani doğal elma sirkesinden beklediğimiz faydalı ve gerekli besin maddeleri, pastorize edilirken kaybolmamış olmalı. Kimyasallardan ve böcek zehirlerinden uzak olması için organik olanını aramak gerekiyor. Sirke ne kadar safsa, hem vücudumuz için o kadar faydası dokunacak hem de en etkin şekilde kilo vermemize yardımcı olacaktır.

“MAKSİMUM YARAR İÇİN, YEMEKLERDEN ÖNCE GÜNDE BİRKAÇ KEZ TÜKETMEYİ UNUTMAYALIM!”

Yemeklerden yarım saat önce, sulandırdığımız doğal elma sirkesi içmek, vücudumuza tokluk hissi vereceğinden, bizi çok fazla kalori tüketmekten ve aşırı yemekten korur.  Aynı zamanda, yediğimizi hazmetmemize yardım eder. Her durumda, günün herhangi bir zamanında doğal elma sirkesi tüketmek iyidir, yarım saatlik süreyi kaçırsak da endişeye gerek yok.

Doğal elma sirkesiyle en iyi sonucu almak için, günde iki kere ile başlayıp, tadına alışınca üç kereye çıkartabiliriz. Daha büyük miktarlarda tüketmemiz gerekli değil, hem belki bu uzun vadede vücudumuz için çok iyi olmayabilir.

Kendimiz için en iyisi hangisi? Bunu görmek için birkaç farklı yöntem deneyebiliriz.

Doğal elma sirkesini kullanmak için en iyi yol, suya katmaktır. İdeali, bir bardak suya iki yemek kaşığı doğal elma sirkesi eklemek. Bu şekilde tadına dayanamıyorsak, az miktarda, tercihen kendi yaptığımız meyve suyuna eklemeyi deneyebiliriz; ama kilo vermek istiyorsak, suya katmak en sağlıklı ve etkin yöntem.

Yemeklerimizin besin değerini artırmak için, istediğimiz zaman doğal elma sirkesi ekleyebiliriz. Yemeklerle birleştirmek sonuçları daha da yararlı kılar. Yumurtalar iyi birer protein kaynağıdır, et ve balık da öyle, beraberinde sirkeyle bizi fazla kalori tüketmekten alıkoyarak, iyice doymamızı sağlarlar.

DOĞAL ELMA SİRKESİNİN TÜM FAYDALARINA RAĞMEN, YİNE DE BAZI OLASI YAN ETKİLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMAKTA FAYDA VAR:

Her şeyden önce, uygun şekilde sulandırılmadıysa, diş minesi aşınabilir. Bu durumda hazır hap tipi daha kullanışlı olabilir, elbette uygun dozda kullanmak şartıyla.
Sirkedeki asit boğazımızı etkileyebilir, yani düzenli olarak tüketmek boğazımızda tahriş hissine yol açabilir.

Herkesin vücut yapısı farklı olduğu için, kilo vermenin garantisi yoktur; bunun farkında olarak hareket edersek düş kırıklığına uğramayız. Yine de tüm yararları göz önüne alındığında denemeye değmez mi? Doğal elma sirkesinin nimetlerinden yararlanırken, bir de bakmışız, inatçı kilolarımız da yavaş yavaş bizi terk etmeye başlamış!
Kaynak:  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder