15 gün içinde hem metabolizmanızı güçlendirerek hem de fazla yağlarınızdan kurtularak zayıflamanın keyfine dünyaca ünlü yıldızların beslenme danışmanı Harley Pasternak’ın Sıfırlama Diyeti ile varın!
Yaşamın yeterince zor olduğunu belirterek “Hayattaki en büyük zevklerden biri yemek yemektir ve kilo vermek, diyet yapmak asla bir ceza gibi olmamalıdır” diyen Harley Pasternak, sevimsiz ve acı çektiren diyetleri unutmanızdan yana. İyi yerken bile kilo verilebileceğinin altını çizerek; diyeti keyifli hale getirecek, neredeyse her besin grubundan değerler almanızı sağlayacak, sizi mutlu edecek ve en önemlisi aç bırakmayacak Sıfırlama Diyeti ile sağlıklı kilo vermeye farklı bir bakış açısı kazandırıyor.
SIFIRLAMA DİYETİ’NİN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR
• DAHA ÖNCE OLMADIĞI KADAR HIZLI ÖĞÜNLER HAZIRLAYIP, DAHA AZ MASRAF YAPACAKSINIZ.
• DÜZENLI OLARAK MEYVE VE SEBZE TÜKETECEKSİNİZ.
• GÜN İÇİNDE METABOLİZMANIZIN KUSURSUZ ÇALIŞTIĞINI FARK EDECEKSİNİZ.
• YAĞ YAKAN BESİNLERİ DAHA ÇOK TÜKETMİŞ OLACAKSINIZ.
NASIL YAPILIYOR?
Bedeninizi ve dış görünümünüzü baştan aşağıya değiştirecek Sıfırlama Diyeti, üç farklı aşamadan oluşuyor. Toplamda 15 güne denk gelen bu üç evrede günde beş öğün yiyebilmeyi, günün genelinde hareket halinde olmayı ve kendi öğünlerinizi hazırlayabilmeyi öğrenmiş oluyorsunuz. Şimdi bu üç farklı dönemi ele alalım…
İlk beş günü içeren birinci evrede günde üç kez püre ve iki ara öğün tüketilmesi gerekiyor. Birinci evre, beynin ve bedenin besin değişikliklerine alışması açısından önemli bir yer tutuyor. Öğünlerin miktarı az olmayacağından doymama gibi bir korkuya kapılmanıza da gerek yok. Beslenmenin yanı sıra birinci evrede de hareket temposuna dikkat etmek gerekiyor. Bu ilk beş gün boyunca ağırlık ya da kondisyon çalışmalarını bir kenara bırakıp, yalnızca yürümeye odaklanmalısınız. Günde en az 10.000 adımı tamamlayarak bu işlemi de yerine getirebilirsiniz.
İkinci evre ise altıncı ve 10’uncu günler arasındaki zamanı kapsıyor. Birinci evrede olduğu gibi yine beş öğün tüketiliyor fakat iki püre ve bir normal öğüne ek olarak sağlıklı ara öğünler tercih edilebiliyor. İkinci evrede hareket temponuzda da değişiklikler meydana geliyor. Birinci evredeki 10.000 adıma ek olarak haftanın üç günü bedeninizi güçlendirmek adına beşer dakikalık fitness programı uygulamanız gerekiyor. Kendinize uygun olan kol, karın ve bacak hareketlerinin her birine beş dakikanızı ayırarak egzersiz programınızı tamamlayabilirsiniz.
Üçüncü aşamada ise yalnızca bir püre, iki normal öğün ve iki ara öğün tüketilmesi gerekiyor. Egzersizlerde ise gün boyunca tamamlanan 10.000 adım haricinde ikinci aşamadaki programın genişletilmiş hali uygulanıyor. Yani atacağınız 10.000 adım dışında 30 dakikalık ekstra yürüyüş ve ek olarak 10’ar dakikalık direnç egzersizlerinizi tamamlamanız gerekiyor.
KAHVALTI
Malzemeler: 5 adet çiğ badem, 1 adet kabuğu soyulmamış, çekirdeksiz, doğranmış kırmızı elma, 1 adet dondurulmuş ve doğranmış küçük muz, 150 g yağsız yoğurt, 1 bardak yağsız süt, 1/2 çay kaşığı toz tarçın.
Yapılışı: Karıştırıcıda bademleri ezilinceye kadar karıştırın. Elma, muz, yoğurt, süt ve tarçını katın. Dilediğiniz kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Besin değerleri:
Kalori: 325 kcal
Yağ: 4 g
Karbonhidrat: 56 g
Protein: 19 g
Lif: 8 g
ÖĞLE
Malzemeler: 120 g dondurulmuş frambuaz, 30 g dondurulmuş yaban mersini, 1/2 portakal, 1/2 çay kaşığı vanilyalı protein tozu, 1 yemek kaşığı çekilmiş keten tohumu
Yapılışı: Karıştırıcıda frambuaz, yaban mersini, portakal, protein tozu ve keten tohumunu istenilen kıvama gelinceye kadar getirip servis edin.
Besin değerleri:
Kalori: 271 kcal
Yağ: 5 g
Karbonhidrat: 43 g
Protein: 27 g
Lif: 11 g
AKŞAM
Malzemeler: 60 g ıspanak, 1 adet kabuğu soyulmuş, çekirdeksiz, doğranmış olgun armut, 15 adet yeşil ya da kırmızı üzüm, 185 g gram yağsız yoğurt, 2 yemek kaşığı doğranmış avokado, 1-2 yemek kaşığı taze yeşil limon suyu.
Yapılışı: Karıştırıcıya ıspanak, armut, üzüm, yoğurt, avokado ve yeşil limon suyunu koyun. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar karıştırın.
Besin değerleri:
Kalori: 275 kcal
Yağ: 6 g
Karbonhidrat: 48 g
Protein: 20 g
Lif: 9 g
En iyi püre için süt, yağsız proteinler, sağlıklı yağlar ve yüksek lif içeren karbonhidratları tercih etmelisiniz. Ara öğünlerde elma, armut, portakal, kivi ve taneli meyveler tüketebilirsiniz.
Elif GÜRSOY / FORMSANTE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder