28 Haziran 2015 Pazar

Mehmet Öz'den bikini için zayıflama programı

Plaj sezonu geliyor ve birçoğumuz mayo-bikini giymekten korkuyoruz. Tek yapmanız gereken size vereceğim basit adımları izleyerek kilo vermek ve mayonuz içinde özgüveninizi geri kazanmak! 

Selüliti azaltan peeling

Plaja gideceğiniz günden bir önceki gün selülit görüntüsünü azaltmaya yardımcı olmak için kahveli peelingi deneyin. Bu peeling kan dolaşımını harekete geçirerek cildi geçici olarak doldurur ve rahatsız edici selülit görüntüsünü geçici olarak azaltır. Ayrıca bu tarif cildin parlamasını sağlayan bir peeling görevi görür. Plaja gitmeden önce bu karışımı bir deneyin.

Plaja gitmeden önce bu karışımı bir deneyin.

Kahve- şeker peelingi reçetesi:

Yarım fincan kahve telvesi

Çeyrek fincan esmer şeker

Zeytinyağı

Zayıflatan salata

Karahindiba yaprağı, karpuz ve maydanozdan oluşan bu salatayı deneyerek hem yağlarla savaşıcı besin maddeleri bakımından zengin hem de lezzetli bir öğlen öğünü oluşturun!Üstelik maydonoz, karpuz ve yeşillikten oluşan bu salata oldukça lezzetli. İşte yapılışı: Yeşillikleri yıkayıp doğradıktan sonra 150 gram küpler halinde doğranmış karpuzla birleştirin ve ince ince doğranmış maydonozlarla üstünü süsleyin. Lezzetli ve sağlıklı protein zengini karahindiba yeşillikleri vücudun yağları parçalamada büyük önem taşıyan safra akışını harekete geçirmeye yardımcı olur.Karahindiba yaprakları aynı zamanda orta dereceli bir idrar söktürücü olduğundan vücudun tuttuğu suyun azalmasına yardımcı olur. Ayrıca salatadaki karpuz da, kilo vermeye yardımcı olabilecek sitrülin maddesi bakımından oldukça zengindir. Son olarak salatanızdaki maydanoz, salatanıza hem farklı bir lezzet katacak hem de vücuttaki fazla suyu atarak şişkinliği önleyecek. Salata sosuna gelince, yağ deposu salata sosları yerine kendi hazırlayacağınız sosu kullanın. 2 çay kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı limon suyu ve bir parça tuz, biber işinizi görecektir.

İki hareketle işlem tamam!

Son olarak, mayonuzda daha iyi görünmek için ihtiyacınız olan tek şey bir plaj havlusu, yaklaşık 5 dakika zaman ve her sabaha bu iki hareketle başlama azmi.

PLANK POZİSYONU İLE KARIN KASLARINI HAREKETE GEÇİRİN

Havlunuzun üzerinde ‘plank’ pozisyonu alarak karın bölgenize geçebiliriz.

Bunu yapmak için karnınızın üzerine düz biçimde yatın ve karın kaslarınızı sıkın. Sonra bedeninizi ayak parmak uçları ve dirseklerinizin üzerine kaldırın. Kalçalarınızı omuzlarınızla aynı hizada olana kadar aşağı indirin.Buradaki en önemli şey karnınızı iyice sıkarak o bölgeyi çalıştırmanız. 30 saniye durmayı deneyin ve giderek 1 dakikaya ulaşmaya çalışın. Dizleriniz üzerinde başlayabilirsinz.

İki hareketle işlem tamam!

Öncelikle kalça kaslarınızı hedef alarak havlunuzun genişliği kadar lunge hareketi yapın. Lunge hareketini yapmak için ayaklarınızı omuz hizasında açıp kalçanızı geriye atın. Tek bacağınızla öne doğru bir adım atın ve bacağınızı dizden kırın.Öne attığınız bacağınız 90 derece açık olmalı. Çok fazla ileriye atmaya çalışmayın. Bu esnada diğer bacağınızın da dizden aşağısı yere paralel olacak şekilde kırın. Bacağınızı kırdığınızda dizinizin ayak hizanızı geçmediğine emin olmalısınız. Her bacağa 3 ileri ve 3 geri olacak şekilde tekrar edin. Durun ve aynı hareketi ters yönde yapın. Güçlendikçe ellerinizde ağırlık tutarak kalori yakımını artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder